Μια μέρα, ύστερα από μία πολύ σκληρή μάχη ο βασιλιάς Αρθούρος πιάστηκε αιχμάλωτος και οδηγήθηκε στον άρχοντα ενός γειτονικού βασιλείου. Ο νικητής βασιλιάς, συγκινήθηκε από τη γενναιότητα και τον ενθουσιασμό του νεαρού Αρθούρου και του υποσχέθηκε να τον αφήσει ελεύθερο αν κατάφερνε να απαντήσει στο παρακάτω πολύ δύσκολο ερώτημα "τι ακριβώς θέλουν οι γυναίκες;". Ο Αρθούρος θα είχε στη διάθεσή του ένα χρόνο για ν' απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα κι αν δεν κατάφερνε να βρει ικανοποιητική απάντηση, θα καταδικαζόταν σε θάνατο. Από τη μέρα εκείνη άρχισε να ρωτάει τους πάντες, κανείς όμως δεν του έδωσε ικανοποιητική απάντηση. Αυτό που του συνέστησαν οι περισσότεροι ήταν να απευθυνθεί σε μια γριά μάγισσα που κατοικούσε στην περιοχή, η οποία σίγουρα θα ήξερε τη σωστή απάντηση, αλλά θα την έδινε έναντι πολύ ακριβού ανταλλάγματος καθ'ό,τι ήταν πασίγνωστη για τις υπέρογκες ανταμοιβές που απαιτούσε. Ο χρόνος περνούσε μέχρι που έφτασε η τελευταία μέρα κι ο βασιλιάς Αρθούρος δεν είχε άλλη επιλογή από το να επισκεφτεί τη γριά μάγισσα και να συμβουλευτεί τη γνώμη της. Η γριά δέχτηκε ν' απαντήσει αλλά μόνο με τον όρο να πάρει για άνδρα της το Gawain, τον πιο γενναίο από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης και καλύτερο φίλο του βασιλιά Αρθούρου. Η ιδέα προκάλεσε φρίκη στο βασιλιά. Η γριά είχε μια γαμψή καμπούρα, ήταν απαίσια, είχε μόνο ένα δόντι, βρώμαγε σα βόθρος, συχνά, δε, έκανε κάτι χυδαίους θορύβους. Δεν είχε συναντήσει ποτέ του ένα τόσο απωθητικό ον. Αρνήθηκε να πληρώσει. Δεν μπορούσε να καταδικάσει τον καλύτερο του φίλο να επωμισθεί για λογαριασμό του ένα τόσο δυσβάστακτο φορτίο. Ο Gawain, πληροφορήθηκε την πρόταση της μάγισσας και ζήτησε ακρόαση από το βασιλιά λέγοντάς του ότι καμία θυσία δεν ήταν γι' αυτόν τόσο μεγάλη προκειμένου να γλυτώσει τη ζωή του Βασιλιά του και της Στρογγυλής Τραπέζης κι ότι ήταν πρόθυμος να δεχτεί τη γριά για γυναίκα του. Έτσι ανακοινώθηκε ο γάμος τους και η γριά απάντησε επιτέλους στο ερώτημα "αυτό που θέλει στην πραγματικότητα μια γυναίκα είναι να είναι αφέντης της ζωής της". Όλοι συμφώνησαν ότι από το στόμα της γριάς μάγισσας βγήκε μια πολύ μεγάλη αλήθεια κι ότι σίγουρα η ζωή του βασιλιά δεν διέτρεχε πλέον κανέναν απολύτως κίνδυνο. Όντως ο γείτονας βασιλιάς χάρισε στον Αρθούρο τη ζωή του και του εγγυήθηκε πλήρη ελευθερία.

Τι έγινε όμως με τον Gawain και τη γριά μάγισσα;

Ο Gawain συμπεριφερόταν όπως πάντα με ευγένεια και γενναιοφροσύνη. Η μάγισσα αντιθέτως επέδειξε τη χειρότερη συμπεριφορά. Έτρωγε με τα χέρια, ρευόταν, αεριζόταν κι έφερνε τους πάντες σε αμηχανία με τη συμπεριφορά της. Την πρώτη νύχτα του γάμου ο Gawain ετοιμαζόταν να περάσει τη χειρότερη νύχτα της ζωής του, γενναίος όμως καθώς ήταν το πήρε απόφαση και εισήλθε στο συζυγικό δωμάτιο. Τότε διαπίστωσε πως τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Μπροστά στα μάτια του, στο συζυγικό κρεββάτι ήταν ξαπλωμένη ημίγυμνη, η ομορφότερη γυναίκα που είχε δει ποτέ του. Ο Gawain έμεινε έκθαμβος. Όταν ξαναβρήκε μετά από λίγα λεπτά τη μιλιά του, ρώτησε τη μάγισσα τι ακριβώς της είχε συμβεί. Η μάγισσα του απάντησε πως ήταν πολύ γλυκός κι ευγενικός μαζί της, όταν είχε την απωθητική της μορφή και γι'αυτό θέλησε να του δείξει και την άλλη της μορφή, την όμορφη, κι ότι τη μέρα θα είχε τη μία και τη ν'υχτα την άλλη. Τον ρώτησε, λοιπόν, ποια από τις δύο μορφές επιθυμούσε να έχει τη μέρα και ποια τη νύχτα. Τι οδυνηρό δίλημμα! Ο Gawain μπήκε σε σκέψεις. Τι να 'ταν καλύτερο; "Να 'χει στο πλευρό του μια πανέμορφη γυναίκα τη μέρα, τότε που τον βλέπουν οι φίλοι του κι όλος ο κόσμος και μια κακάσχημη και απωθητική μπαμπόγρια τη νύχτα" ή "να 'χει μια μπαμπόγρια τη μέρα και τη νύχτα να χαίρεται τη συντροφιά μιας τόσο πανέμορφης και γοητευτικής νεάνιδος"; Εσείς τι θα διαλέγατε; Η τελική επιλογή του Gawain απέχει μόλις ελάχιστες σειρές αλλά μην απαντήσετε αν δεν επιλέξετε τη δική σας απάντηση.
/
/
/
/

Ο Gawain είπε στη μάγισσα ότι θα την άφηνε αυτή να επιλέξει για τον εαυτό της. Μόλις το άκουσε αυτό, η μάγισσα του χαμογέλασε και του ανακοίνωσε ότι θα ήταν όμορφη όλη τη μέρα κι όλη τη νύχτα επειδή τη σεβάστηκε και την άφησε να είναι αφέντης του εαυτού της.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.








14 Ψίθυροι:

Δημήτρης είπε...

Κάθε φορά που λέω πως βρήκα την απάντηση κάποια γυναίκα με διαψεύδει...

δεν ξέρω...
και ίσως να μην μάθω και ποτέ...

αλλά μια άλλη ερώτηση: Τι είναι αυτό που θέλουν οι άντρες?

---
πέρα από την πλάκα, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ερωτήσεις τέτοιου στύλ ατελέσφορης απάντησης φορεις...

δεν αφήνω τπτ για το τέλος γιατί δεν υπάρχει τέλος...

Φυγή είπε...

Καλέ μου Δημήτρη σίγουρα δεν υπάρχουν standards σε αυτά τα θέματα. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και μια διαφορετική ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτό που θέλω εγώ μπορεί να μην το ενστερνίζεται κάποια άλλη γυναίκα. Όμως θέλω να πιστεύω πως κάθε άνθρωπος είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα θέλει πάνω από όλα να είναι "αφέντης του εαυτού του" χωρίς αυτό να συνεπάγεται την ασυδοσία!
Όσο για το τι θέλουν οι άντρες.....ειλικρινά ακόμα το ψάχνω. 'Έχω πάντως όλη την καλή διάθεση να μάθω τι είναι αυτό που θέλει ο ένας και μοναδικός!!!!

Εφη είπε...

εγω πιστευω οτι και οι ανδρες θελουν να ειναι αφεντες της ζωης τους.γενικα ολοι οι ανθρωποι αυτο θελουν, νομιζω.
πολυ ωραια αναρτηση.διδακτικη.
η ευγενεια και η καλοσυνη , παντα βγαινουν κερδισμενες.

καλο βραδυ να εχεις

Φυγή είπε...

Έφη συμφωνώ μαζί σου. Όλοι πιστεύω πως θέλουμε πάνω από όλα να ανήκουμε στους εαυτούς μας! Σε ευχαριστώ, καλό σου βράδυ!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Αυτό που θέλουμε...

Γιατί να διακρίνουμε σε φύλα τους ανθρώπους;

Να είμαστε! Εμείς!

Καλό βράδυ φίλη!

Φυγή είπε...

Να είμαστε εμείς.....πολύ σωστά μόνο που για να το καταφέρουμε πρέπει να ξέρουμε εμάς!
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

Σταλαγματιά είπε...

Μακάρι να ήταν τοσο απλά τα πραγματα και ο καθένας να έπαιρνε ότι πραγματικά του αξίζει.

Φυγή είπε...

Αναστασία μου θέλω να πιστεύω πως ο καθένας παίρνει τελικά αυτό που του αξίζει διότι όλα είναι δικές μας επιλογές και τα λάθη επίσης είναι δικά μας! Σίγουρα βοηθάει και ο παράγοντας τύχη αλλά πάνω από όλα είναι δικές μας ενέργειες, αν μπαίνουμε στο κόπο να ενεργήσουμε και δεν μένουμε στατικοί και απαθείς στα δρώμενα της ζωής!

Ανώνυμος είπε...

Ο Φρόυντ, αν και μισογύνης, έθεσε αυτό το μεγάλο ερώτημα. Η ψυχανάλυση το άφησε αναπάντητο χαρακτηρίζοντάς το "μαύρη ήπειρο"... ίσως γιατί κάθε άνθρωπος, αποτελεί μια μοναδικότητα που είναι δύσκολο να την κατηγοριοποιήσεις.

Φυγή είπε...

"estrella " η αλήθεια είναι μερικές φορές σε αυτά τα πράγματα ότι ούτε και οι ίδιες οι γυναίκες ψάχνουν να βρουν αυτό που θέλουν....
Για να ξέρει κανείς τι θέλει θα πρέπει να γνωρίζει πάνω από όλα τον εαυτό του!

προφήτηs είπε...

υπέροχη ανάρτηση...και ξαφνικά είναι η στιγμή που χάθηκαν οι λέξεις από το στόμα μου...ελπίζω νε συγχωρέσεις, αλλά πραγματικά είναι υπέροχη ανάρτηση....

καλησπέρα....

Φυγή είπε...

"προφήτη"
χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση και σε ευχαριστώ για την παρουσία σου στο ιστολόγιο μου! Να είσαι καλά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.

Φυγή είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο SKPOYTZAKO
"Όταν αγαπήσεις στ΄αλήθεια τον εαυτό σου θα ξέρεις να τον προστατεύεις. Αλλά για να τον αγαπήσεις πρέπει να τον ξέρεις καλά.."