Ποιος θα αρνιόνταν μια δεύτερη ευκαιρία;
Μια ευκαιρία για να διορθώσει και να διορθωθεί....
να εξιλεωθεί...
Το δίλημμα τεράστιο! Η δεύτερη ευκαιρία μια!
Και αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε πολλά!
Στις παρυφές του νου η μάχη μαίνεται σκληρή, αβυσσαλέα!
Η καρδιά άλλα προσδοκεί...
Η λογική άλλα προστάζει...
Μια δεύτερη ευκαιρία αιωρούμενη παρουσιάζεται
και αυτός που θα το αντιληφθεί θα την καρπωθεί!!







10 Ψίθυροι:

Σταλαγματιά είπε...

Δεν ξέρω αν αξίζουν όλοι οι άνθρωποι την δεύτερη ευκαιρία.
Κάποια μοιραία θα κάνουν τα ίδια λάθη και απλά δεν τα αντιλήφθηκαν ποτέ.
Γιαυτό να προσέχεις σε ποιους θα την δώσεις !
Φιλιά

Δημήτρης είπε...

Δεύτερη ευκαιρία...

Νομίζω πως ο άνθρωπος από κάποια ηλικία και μέτα δεν αλλάζει και η ψυχανάλυση που λένε ούτε και κείνη κάνει τίποτα, έτσι λένε δλδ κάποιοι που το έχουν μελετήσει το θέμα.

Άρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι "χρήσιμη" η δεύτερη ευκαιρία...

Αλλά είναι αυτό που λές ότι άλλα προστάζει η καρδιά και άλλα η λογική...

Καλό είναι να υπάρχει διορατικότητα ώστε να μην χρειαστεί να έρθουμε στο σημείο να σκεφτούμαι αν πρέπει ή όχι να δώσουμε σε κάποιον άνθρωπο μια δεύτερη ευκαιρία.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία...

Νομίζω πως είαμι πιο κοντά στο δεύτερο γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που το να μην δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον είναι σαν αν τον καταδικάζεις σε θάνατο.
Όπως στις περιπτώσεις των αποφυλακισμένων που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους ή των ατόμων που απεξαρτήθηκαν από τα ναρκωτικά και ζητούν μια δεύτερη ευκαιράι στην κοινωνική ζωή, τώρα τι να πώ δεν ξέρω...

Είναι σημαντικό το θέμα της δεύτερης ευκαιρίας και θέλει συζήτηση, δεν είναι απλό.

Πολλά φιλιά!!

Φυγή είπε...

Αναστασία μου βεβαίως και η δεύτερη ευκαιρία πρέπει να δίνεται με σύνεση και όχι αλόγιστα! Και αν αυτός που χρειάζεται μαι δεύτερη ευκαιρία είμαστε εμείς οι ίδιοι;

Φυγή είπε...

Γλυκέ μου Δημήτρη η δεύτερη ευκαιρία είναι πολλές φορές δίκοπο μαχαίρι και αυτός που την δίνει παίρνει ένα είδους ρίσκου! Θα πρέπει να αξιολογούμε την κάθε περίπτωση προσεκτικά και έπειτα να κρίνουμε αν θα προβούμε στην πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία!
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη απο μια δεύτερη ευκαιρία! Είναι ένας τρόπος να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας ελπίδα...πως μπορούν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα... και ας μην ξεχνάμε την περίπτωση να χρειαζόμαστε εμείς μια δεύτερη ευκαιρία!! Διότι ουδείς αλάνθαστος.

όπως θα έχεις καταλάβει ήδη οι συζητήσεις μας δεν μπορούν να είναι σύντομες!! Χα! χα! Φιλιά πολλά!

Δημήτρης είπε...

ξεκινάω από το τέλος...
χαχα μα Δήμητρα μου πλέον το να μην είναι σύντομες είναι αναπόφευκτο... έχουμε τόσα να πούμε.

Το ρίσκο είναι γεγονός, βέβαια κάθε βήμα που κάνουμε στη ζωή εμπεριέχει έναν βαθμό ρίσκου, δεν μπορούμε να δουλέψουμε στη ζωή σε μονομένα συστήματα...
τίποτα δεν είναι ιδανικό...
και σίγουρα δεν είναι όλα όπως στη θεωρία, άλλωστε υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγωντες.
ΑΠό τη μία νομίζω πως το ρίκσο είναι επικίνδυνο(λογική) και από την άλλη έχει ενδιαφέρον(συναίσθημα περισσότερο παρά λογική...)

Όσο για την δεύτερη ευκαιρία σε εμάς το ιδανικότερο είναι να είμαστε σε τέτοιο σημείο ώστε να προβληματιζόμαστε για το αν εμείς οι ίδιοι πρέπει ή όχι να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μας.
Από την άλλη πλευρά μπορεί να βρεθούμε στη θέση να ζητήσουμε εμείς να μας δωθεί μια δεύτερη ευκαιρία από κάποιον άλλον άνθρωπο...
γιατί όπως πολύ σωστά είπες ουδείς αλάνθαστος (και μεταξύ μας εγώ...χαχα)

και πάλι πολλά φιλιά!

Φυγή είπε...

Χρειάζεται να παίρνουμε ρίσκα στην ζωή μας αλλιώς θα ζούσαμε μια πολύ βαρετή και σίγουρα ρουτινιάρικη ζωή...βολεμένοι με το τρόπο μας και φοβούμενοι μην χάσουμε την σιγουριά μας! όμως έτσι δεν προχωράμε μπροστά σε κανέναν τομέα μάλλον βουλιάζουμε σε τέλμα!

Όσον αφορά στο αν θα δίναμε ποτέ στον εαυτό μας μια δεύτερη ευκαιρία κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια (είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου) θα το έκανα πολύ δύσκολα και αυτό πολλές φορές μου γυρίζει μπούμερανγκ!

Οι πρόγονοι μας έλεγαν παν μέτρον άριστον και δεν είχαν άδικο! Όταν η δεύτερη ευκαιρία δίνεται με σύνεση τα αποτελέσματα είναι θετικά!
Σε φιλώ!

προφήτηs είπε...

μια δεύτερη ευκαιρία...
άλλοτε τη ζητάμε, άλλοτε μας την δίνουν...
μια δεύτερη ευκαιρία...
άλλοτε την δίνουμε, άλλοτε δε το κάνουμε ποτέ...

μόνο ότι νιώθεις θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση, μερικές φορές προστάζει η λογική, όμως δε ξέρω αν ποτέ βοηθάει πλήρως...

μια δεύτερη ευκαιρία είναι...
και ας μην την δώσεις ποτέ... ο καθένας θα μάθει από το λάθος του...

Φυγή είπε...

Η καρδιά πολλές φορές "Προφήτη" είναι καλός συμβουλάτορας άλλοτε πάλι ο χείριστος!!Όπως και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία ενέχει ρίσκο!
Καλό απόγευμα να έχεις και μια πολύ όμορφη Κυριακή! Σε ευχαριστώ για το πέρασμα σου!

*little painter..* είπε...

μια φορα στη ζωη μου μου ειπε καποιος :"σου δινω μια δευτερη ευκαιρια γιατι σε αγαπω".. και την αρνηθηκα...γιατι.. τι αγαπη ειναι αυτη οταν δεν μπορεις να συγχωρεσεις τον αλλον? εκανα λαθη..αλλα επισης εβαλα στην ακρη τα δικα του λαθη χωρις να το ξερει....εφυγα χωρις να κοιταξω πισω μου..νομιζε πως ειναι αλανθαστος..ευχομαι την επομενη φορα που θα τον συναντησω να εχει ψαξει βαθεια μεσα του και να μπορει να αναγνωριζει τα λαθη του χωρις να το κανει καποιος αλλος γι' αυτον..

Φυγή είπε...

"little painter" Η αγάπη και μάλιστα η ανιδιοτελής αγάπη (πράγμα σπάνιο) έχει την δύναμη και την ικανότητα να συγχωρεί!! Αυτό είναι αλήθεια. όταν κάποιος δεν μπορεί να συγχωρήσει μάλλον τα συναισθήματα του δεν είναι και τόσο δυνατά! Απο την άλλη πάλι και η δεύτερη ευκαιρία όταν δίνεται θέλω να πιστεύω πως δίνεται με σκοπό την συγχώρηση!

Ουδείς αλάνθαστος πάντως! όλοι έχουμε ανάγκη να μας συγχωρήσουν αρκεί βέβαια να μη επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και μάλιστα αβίαστα και απροκάλυπτα!
Σε ευχαριστώ για το πέρασμα σου!!